fbpx
Select Page

8 Trends για τις επαγγελματικές κάρτες το 2022

Όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα άρθρα, οι επαγγελματικές κάρτες είναι ιδιαίτερα σημαντικές όσον αφορά την προώθηση μίας επιχείρησης.

Όπως είναι φυσικό, όσο πιο ποιοτική και εντυπωσιακή είναι η επαγγελματική μας κάρτα, τόσο καλύτερη εντύπωση κάνουμε στους υποψήφιους πελάτες μας και τόσο πιο πιθανή είναι μία συνεργασία.

Στη συνέχεια θα αναφέρουμε όλες τις νέες τάσεις που αφορούν τις επαγγελματικές κάρτες για το 2022.

Με λίγα λόγια

Επιγραμματικά θα πούμε ότι για το 2022 οι επαγγελματικές κάρτες αναμένεται να είναι φιλικές προς το περιβάλλον (π.χ. ανακυκλωμένα χαρτιά), αλλά και φιλικές προς τον παραλήπτη (π.χ. χρήση συστήματος braille).

Επίσης η τάση του 2021 για ξεχωριστές, εντυπωσιακές, πολυτελείς και υψηλής ποιότητας επαγγελματικές κάρτες συνεχίζεται ακάθεκτη και μάλιστα, πλέον, το ζητούμενο είναι ακόμα πιο εντυπωσιακές και ξεχωριστές κάρτες.

Για τους σχεδιαστές το ζητούμενο είναι να μπορέσουν να συνδυάσουν αρμονικά υφές και τεχνικές, ενώ θα πρέπει αρκετές φορές να σκεφτούν και out of the box προκειμένου να δημιουργήσουν κάτι πραγματικά ιδιαίτερο.

Οι νέες τάσεις

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν να δούμε τα νέα trends για τις επαγγελματικές κάρτες του 2022.

 

8 Trends για τις επαγγελματικές κάρτες
  • Χρηστικές για όλους

8 Trends για τις επαγγελματικές κάρτες Ανάλογα με τον τομέα που δραστηριοποιείται η κάθε εταιρεία, η νέα τάση θέλει να γίνονται σημαντικές προσπάθειες ώστε να μπορούν όλοι οι υποψήφιοι πελάτες να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία τις κάρτας.

Για παράδειγμα πολλές εταιρείας έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν το σύστημα braille στις επαγγελματικές τους κάρτες, όχι μόνο αυτές που απευθύνονται σε ανθρώπους με θέματα στην όραση, αλλά και εταιρείες που θέλουν να προβάλλουν και να προωθήσουν την εταιρική υπευθυνότητα, το σεβασμό και το ενδιαφέρον για όλους τους ανθρώπους.

Για τον ίδιο λόγο πολλοί επαγγελματίες και εταιρείες που απευθύνονται σε ανθρώπους μεγαλύτερης επιλέγουν επαγγελματικές κάρτες με δημιουργικό που βοηθάει στην εύκολη ανάγνωση των στοιχείων (μεγαλύτερες γραμματοσειρές κ.λπ), χωρίς φυσικά να θυσιάζουν τον όμορφο σχεδιασμό.

Κάποιες εταιρείες μάλιστα, φτάνουν στο σημείο να τυπώνουν επαγγελματικές κάρτες ειδικά για ανθρώπους που μπορεί να έχουν δυσχέρεια στην ανάγνωση μίας άλλης επαγγελματικής κάρτας.

Μία ακόμα περίπτωση αφορά τη χρήση των χρωμάτων. Αρκετές εταιρείες αποφεύγουν χρωματικούς συνδυασμούς που είναι δύσκολο για άτομα με δυσχρωματοψία να τους ξεχωρίσουν. Για παράδειγμα χρωματικοί συνδυασμοί όπως οι: Πράσινο – Κοκκίνο, Πράσινο – Καφέ, Μπλε – Μωβ και Πράσινο – Μπλε αποφεύγονται ώστε να γίνονται αντιληπτές όλες οι λεπτομέρειες.

 

8 Trends για τις επαγγελματικές κάρτες
  • Φιλικές προς το περιβάλλον

Επαγγελματικές κάρτεςΌλο και περισσότερες εταιρείες και επαγγελματίες ενδιαφέρονται για το περιβάλλον και καταβάλουν σημαντικές προσπάθειες ώστε να επιβαρύνουν όσο το δυνατό λιγότερο το οικοσύστημα.

Μία από αυτές είναι και η Kartomania.gr, που εδώ και χρόνια έχει υιοθετήσει τη χρήση ανακυκλώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών, καθώς και λοιπές επεξεργασίες που είναι οι πλέον φιλικές προς το περιβάλλον.

Στα πλαίσια λοιπόν του σεβασμού του περιβάλλοντος πολλές εταιρείες επιλέγουν επαγγελματικές κάρτες σε ανακυκλωμένο χαρτί. Οι κάρτες αυτού του είδους, είναι όχι μόνο φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά πολλές φορές είναι και οπτικά ταιριαστές σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων, ενώ αποδεικνύουν έμπρακτα το ενδιαφέρον του κατόχου τους για τη διατήρηση της φύσης.

 

8 Trends για τις επαγγελματικές κάρτες
  • Ιδιαίτερη Υφή

Οι επαγγελματικές κάρτες εκτός από την εμφάνιση, μπορούν να ξεχωρίζουν και να διακρίνονται για την ιδιαίτερη υφή τους.

Αρχικά μπορεί να γίνει χρήση διαφόρων πολυτελών χαρτιών που παρουσιάζουν υφή που μπορεί να θυμίζει διαφορετικά υλικά, όπως για παράδειγμα το δέρμα.

Στη συνέχεια υπάρχει η δυνατότητα χρήσης εξειδικευμένων τεχνικών που δίνουν στην κάρτα ιδιαίτερη υφή και «φυσιογνωμία». Μία επιλογή είναι η θερμογραφία ή το διοκγωμένο UV που προσφέρουν στην κάρτα γραφικές λεπτομέρειες που εξέχουν από το χαρτί, ενώ στην περίπτωση του διογκωμένου UV υπάρχει οι λεπτομέρειες εξέχουν και γυαλίζουν.

Άλλη περίπτωση είναι το γκοφρέ, στο οποίο η κάρτες δέχονται πίεση ώστε να σχηματιστεί στο χαρτί ανάγλυφο το σχέδιο που επιθυμούμε.

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως ανάλογα με τη μέθοδο [υψιτυπία (letterpress) – βαθυτυπία] τα επιλεγμένα στοιχεία μπορούν είτε να εξέχουν είτε να εισχωρούν στην κάρτα.

 

8 Trends για τις επαγγελματικές κάρτες
  • Ξεχωριστά υλικά

Οι επαγγελματικές κάρτες συνήθως τυπώνονται σε χαρτί. Υπάρχει μία τεράστια γκάμα μέσα από την οποία μπορούμε να επιλέξουμε, ώστε να έχουμε την επαγγελματική κάρτα που μας ταιριάζει.

Εκτός όμως από το χαρτί, επαγγελματικές κάρτες μπορούμε να τυπώσουμε και σε άλλα υλικά. Ένα από τα πλέον συνηθισμένα είναι το πλαστικό. Οι πλαστικές κάρτες έχουν πλέον αρκετή ζήτηση, ιδιαίτερα αν υπάρχει η ανάγκη χρήσης κάποιας εξελιγμένης τεχνολογικής λύσης όπως τα NFC tags.

Μία δεύτερη επιλογή είναι το ξύλο, στο οποίο με την χρήση laser cut μπορούμε να δώσουμε ιδιαίτερο σχήμα καθώς και να χαράξουμε τα στοιχεία μας. Το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό και η κάρτα μένει σίγουρα, σε όποιον τη δει, αξέχαστη.

Ακόμα μία επιλογή είναι ο φελλός, ενώ υπάρχουν και άλλα υλικά (π.χ. μεταλλικές επαγγελματικές κάρτες) τα οποία χρησιμοποιούνται σπάνια λόγω δυσκολίας στην επεξεργασία και κόστους.

 

8 Trends για τις επαγγελματικές κάρτες
  • Postcard-like business cards

8 Trends για τις επαγγελματικές κάρτεςΗ ραγδαία αύξηση των freelancers, δημιούργησε την ανάγκη, αλλά και έδωσε την ευκαιρία στους γραφίστες, να δημιουργήσουν μία ιδιαίτερη κατηγορία επαγγελματικών καρτών.

Πρόκειται για τις επονομαζόμενες Postcard-like business cards που, όπως λέει και το όνομά τους, ο σχεδιασμός ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και θυμίζουν κυρίως postcards.

Αυτές οι κάρτες είναι μία εξαιρετική λύση για όσους δεν θέλουν ή δεν έχουν να προβάλλουν εταιρικά στοιχεία, αλλά προσφέρουν εξατομικευμένες υπηρεσίες.

8 Trends για τις επαγγελματικές κάρτες

Συνήθως στη μία πλευρά των καρτών αναγράφονται τα στοιχεία επικοινωνίας και στην άλλη υπάρχει κάποιο σχέδιο ή κάποιο σύντομο λεκτικό (tagline, slogan κ.λπ.) που «δίνει το στίγμα» του τι κάνει και με τι ασχολείται ο επαγγελματίας που τις διαθέτει.

Για παράδειγμα στη μία πλευρά μπορεί να αναγράφεται κάτι όπως «When your Computer is Too Slow”, ενώ στην άλλη πλευρά αναγράφεται ένα «Call Me» και κατόπιν υπάρχουν τα στοιχεία επικοινωνίας.

 

8 Trends για τις επαγγελματικές κάρτες
  • Retro & Vintage look

8 Trends για τις επαγγελματικές κάρτεςΦέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, φαίνεται ότι είναι πραγματικό trend η… «επιστροφή στις ρίζες».

Ρετρό λογότυπα και χρώματα έχουν την τιμητική τους, ιδιαίτερα για επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μόδας, της ένδυσης, της εστίασης και της αισθητικής.

Οι κάρτες αυτές συχνά έχουν και κάποιο ιδιαίτερο σχήμα (κοπτικό ή laser) που τις «απογειώνει» και δημιουργεί μία μοντέρνα, αλλά με ρετρό αισθητική επαγγελματική κάρτα που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

 

8 Trends για τις επαγγελματικές κάρτες
  • Τεχνολογία

Εκτυπώσεις για εστιατόριαΚαθώς η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία, οι επαγγελματικές κάρτες ούτε μπορούν, ούτε πρέπει να «μείνουν πίσω».

Μάλιστα όσο πιο πολύ εξελίσσεται η τεχνολογία, τόσο πιο αναγκαία κρίνεται η ύπαρξή μίας σωστής, αποδοτικής και αποτελεσματικής επαγγελματικής κάρτας. Καλώς ή κακώς, χρειάζεται μετά από μία επαγγελματική συνάντηση να αφήνουμε και κάτι… «χειροπιαστό». Ε, ας φροντίσουμε αυτό το κάτι να είναι ιδιαίτερο και να δίνει το στίγμα του ποιοι είμαστε και ποσό σοβαρή δουλεία κάνουμε.

Μπορούμε λοιπόν στις επαγγελματικές μας κάρτες να ενσωματώσουμε πολλά στοιχεία από την ψηφιακή εποχή. Καταρχάς μπορούμε (και πρέπει) να κάνουμε το πλέον εύκολο, να αναγράφουμε κάποια στοιχεία ψηφιακής επικοινωνίας όπως email, social media κ.λπ..

Άλλες επιλογές είναι να δημιουργήσουμε και να τυπώσουμε (ή να χαράξουμε με laser) κάποιο QR code. Τέλος μπορούνε να προσαρμόσουμε στις κάρτες μας NFC tags και να τα προγραμματίσουμε ανάλογα με τις επιθυμίες και τις ανάγκες μας.

 

8 Trends για τις επαγγελματικές κάρτες
  • Περιμετρική βαφή (Σόκορο)

Επαγγελματικές κάρτεςΓια το τέλος αφήσαμε την τάση που τείνει να γίνει… συνήθεια!

Φυσικά αναφερόμαστε στη περιμετρική βαφή (σόκορο) της κάρτας στο επιθυμητό χρώμα. Συνήθως γίνεται σε κάρτες με επαρκές «πάχος» (π.χ. 700gsm) όπου και το οπτικό αποτέλεσμα που προκύπτει είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Η διαδικασία γίνεται αποκλειστικά με το χέρι και απαιτεί γνώση, εμπειρία και πολύ-πολύ μεράκι.

 

8 Trends για τις επαγγελματικές κάρτες

Που γίνονται όλα αυτά;

Μα που αλλού;

Στην Kartomania.gr
Στην εταιρεία που δεν ακολουθούμε απλά τις εξελίξεις, αλλά πρωτοπορούμε!

Συνδυάζουμε σύγχρονες τεχνικές με παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής και προσφέρουμε επαγγελματικές κάρτες που καλύπτουν ακόμα και τις υψηλότερες απαιτήσεις.

Τα έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη μας είναι πάντα στη διάθεσή σας προκειμένου να σας ενημερώσουν σχετικά με όλες τις νέες εξελίξεις και τα νέα trends για τις επαγγελματικές κάρτες του 2022.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο in**@ka********.gr και στο 210 94 01 235 ή επισκεφθείτε τη σελίδα μας στο Facebook.

Pin It on Pinterest

Διάδωσέ το

Αν σου άρεσε μην το κρατάς για τον εαυτό σου.