fbpx
Select Page

Επαγγελματικές κάρτες

Επαγγελματικές κάρτες λαμιναριστές

Νέο προϊόν- Letterpress

Επαγγελματικές κάρτες με πίκμανση

Επαγγελματικές κάρτες με τοπικό UV και γκοφρέ

Επαγγελματικές κάρτες

(σε velvet χαρτί στα 350 γραμμάρια με ματ πλαστικοποίηση)

 

Η “κλασική κάρτα” είναι το βασικό μας προϊόν όσον αφορά την εκτύπωση της επαγγελματικής κάρτας.

Για την παραγωγή της χρησιμοποιούμε χαρτί velvet 350 γραμμαρίων ενισχυμένου πάχους και ματ πλαστικοποίηση, ώστε να έχουμε ένα τελικό αποτέλεσμα που αντέχει στο χρόνο και στις όποιες απαιτητικές συνθήκες μπορεί να αντιμετωπίσει μέσα σε ένα πορτοφόλι, card holder, συρτάρι κλπ.

  • Η ιστορία

Η ιστορία της επαγγελματικής κάρτας είναι μακρά και εξαιρετικά ενδιαφέρουσα.

Ξεκινάει από την Κίνα του 15ου αιώνα όπου έμποροι και εύποροι επιχειρηματίες τις χρησιμοποιούσαν προκειμένου να καταφέρουν να κανονίσουν μία συνάντηση με το άτομο που τους ενδιέφερε. 

Στη συνέχεια βλέπουμε μία νέα λίγο διαφορετική μορφή και χρήση, από τους ευγενείς της Γαλλίας κατά την περίοδο της βασιλείας του Louis XIV. 

Περίπου την ίδια περίοδο ξεκινά, κυρίως από τους εμπόρους και η χρήση των “Trade Cards”. Τότε μπορούμε να πούμε ότι χρησιμοποιήθηκε και ο “κοντινότερος πρόγονος” της επαγγελματικής κάρτας όπως τη γνωρίζουμε σήμερα.

Από τον 18ο αιώνα η εξέλιξη της τεχνολογίας και της βιομηχανίας επέτρεψε την ευρεία διάδοση και χρήση των επαγγελματικών καρτών που σιγά-σιγά άρχισαν να διαμορφώνονται στη μορφή που τις γνωρίζουμε σήμερα.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 

  • Το χαρτί

Υπάρχει πληθώρα χαρτιών στα 350 γραμμάρια. Η δική μας επιλογή έγινε βάσει της ποιότητας εκτύπωσης που μπορεί να αποδώσει, της λευκότητάς του, του πάχους που έχει (χαρτιά ίδιων γραμμαρίων μπορεί να διαφέρουν στο πάχος) και της σκληρότητάς του.

Μετά από πολλές δοκιμές καταλήξαμε στο Sappi Euroart Plus, ένα ευρωπαϊκό χαρτί υψηλών προδιαγραφών με πιστοποιήσεις FSC, TCF/ECF και PEFC™.

 

 

  • Η εκτύπωση

Τετράχρωμη εκτύπωση CMYK σε επίπεδη offset εκτυπωτική μηχανή. Η εκτύπωση δεν είναι απλή υπόθεση, τουλάχιστον η σωστή εκτύπωση.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας για να έχουμε ένα σταθερό και σωστό χρωματικό αποτέλεσμα. Χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα που μας δίνει η τεχνολογία (ψηφιακή τσιγκογραφία, πυκνομέτρηση κατά την εκτύπωση κ.ά.) για να καλύψουμε με τον καλύτερο τρόπο το τεχνικό μέρος της δουλειάς. Όμως, το βασικότερο συστατικό του μίγματος για τη σωστή εκτύπωση είναι ο χειριστής-εκτυπωτής να έχει τη σωστή εκπαίδευση, εμπειρία και νοοτροπία. Για την εκπαίδευση και την εμπειρία δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα, όλοι καταλαβαίνουν τη σημασία τους. Η νοοτροπία, όμως, είναι αυτό που κάνει την πραγματική διαφορά. Πρέπει να θέλεις να είσαι περήφανος για το αποτέλεσμα που θα παράξεις και οι άνθρωποι που τυπώνουν για εμάς, έχουν όλοι αυτό το χαρακτηριστικό.

Έτσι λοιπόν, έχουμε τη δυνατότητα να περιφανευόμαστε ότι παράγουμε από τα καλύτερα εκτυπωτικά αποτελέσματα στην ελληνική αγορά και όχι μόνο.

 

  • Ματ πλαστικοποίηση

Στην πλαστικοποίηση χρησιμοποιούμε μόνο τα καλύτερα υλικά και τις κορυφαίες μηχανές, ώστε να είμαστε σίγουροι ότι η πλαστικοποίηση θα προστατεύσει την εκτύπωση και θα μείνει στη θέση της για όλη τη διάρκεια ζωής της επαγγελματικής κάρτας.

Επιλέξαμε ματ υφή επειδή θεωρούμε πως δίνει ένα επιπλέον στοιχείο ποιότητας στο τελικό αποτέλεσμα.

 

Επιπλέον επιλογές-δυνατότητες

 

Οι κλασικές επαγγελματικές κάρτες προσφέρονται για επιπλέον επεξεργασίες, ώστε να αποκτήσουν μοναδικά και ξεχωριστά χαρακτηριστικά.

 

Έχουμε πάνω από 100 έτοιμα καλούπια για να δώσουμε σχήμα στις κάρτες σας, αλλά αν δεν σας καλύπτει κανένα από αυτά μπορούμε να κατασκευάσουμε το καλούπι της αρεσκείας σας, αποκλειστικά για εσάς.

 

Χρησιμοποιώντας για βάση την τετράχρωμη πλαστικοποιημένη επιφάνεια της επαγγελματικής κάρτας, προσθέτουμε το μεταλλικό στοιχείο της θερμοτυπίας (διάφορα χρώματα) για πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα. Μόνο η δημιουργικότητά σας θέτει τα όρια.

 

Χρησιμοποιώντας αρνητικό και θετικό κλισέ πιέζουμε (πρεσάρουμε) την κάρτα δημιουργώντας ανάγλυφα στοιχεία στα σημεία που θέλουμε.

 

Με το τοπικό UV τονίζουμε με γυαλιστερό βερνίκι όσα στοιχεία θέλουμε. Αν το χρησιμοποιήσουμε δημιουργικά, παράγουμε εντυπωσιακά οπτικά εφέ. Αν συνδυαστεί σωστά με γκοφρέ, τότε δημιουργείται μία από τις αγαπημένες μας επαγγελματικές κάρτες.

Η Θερμογραφία ή αλλιώς «Φουρνάκι», είναι μια μέθοδος εκτύπωσης που προκαλεί διόγκωση του κειμένου ή του γραφιστικού που επιθυμούμε πάνω στην κάρτα. Το οπτικό εφέ που δημιουργείται είναι πολύ ενδιαφέρον και δεδομένου ότι το αποτέλεσμα είναι απτικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και για γραφή Braille.

Η εκτύπωση Letterpress είναι μια μέθοδος γνωστή και ως Υψιτυπία. Είναι η παλαιότερη εκτυπωτική μέθοδος (τα πρώτα χαρακτικά που σώζονται στη Δύση είναι του 14ου αιώνα).

 

  • Μπορείτε να επιλέξετε συνδυαστικά οποιεσδήποτε από τις προαναφερόμενες επιλογές (εκτός από τοπικό UV με θερμοτυπία).

 

 

 

Pin It on Pinterest