fbpx
Select Page

Λαμιναριστή Κάρτα

με Θερμοτυπία και καλούπι

Λαμιναριστή Κάρτα με Θερμοτυπία και καλούπι

Αυτή η ξεχωριστή επαγγελματική λαμιναριστή κάρτα με θερμοτυπία & καλούπι αποτελεί μέρος της μεγάλης και εντυπωσιακής συλλογής δειγμάτων που κατασκευάσαμε για τη Graphica Expo 2019.

Η συγκεκριμένη κάρτα περιλαμβάνει συνδυασμό τεχνικών & μετεκτυπωτικών εργασιών, όπως το Λαμινάρισμα των χαρτιών, για να βγάλουμε αυτό το δύσκολο αλλά μοναδικό αποτέλεσμα…

Οι τεχνικές εκτύπωσης που χρησιμοποιήθηκαν έχουν ως εξής:

Α’ όψη: Χρησιμοποιήσαμε χαρτί Keaykolour Deep Black 350gr με λευκή Θερμοτυπία & κοπτικό με καλούπι

Β’όψη: Χρησιμοποιήσαμε χαρτί Γκρι Γκρι 380gr με 1 χρώμα offset

Xαρτί Keaykolour

Για τη φανταστική ξενοδοχειακή μονάδα Sandal Hotel επιλέξαμε το Deep Black και εφαρμόσαμε την τεχνική της Θερμοτυπίας (λευκό foil) και δημιουργήσαμε καλούπι για το λογότυπο της εταιρείας.

Το χαρτί το προμηθευτήκαμε από την εταιρεία AnG PAPERS.

Τα μη επιχρισμένα χαρτιά και χαρτόνια υψηλής ακαμψίας του Keaykolour έρχονται με μια παλέτα 48 εκλεπτυσμένων χρωμάτων σε 12 εναρμονισμένες οικογένειες από φυσικές και γεωμετρικές υφάνσεις με ανάγλυφα, τα οποία διευρύνουν περαιτέρω τις επιλογές για εκτυπώσεις και συσκευασίες.

Περισσότερα…

Xαρτί Γκρι Γκρι

Για τη δεύτερη όψη της ίδιας κάρτας, επιλέξαμε το ειδικό ανακυκλωμένο χαρτί Γρι Γκρι για να κάνουμε μια εντυπωσιακή αντίθεση με την Α’ όψη, να δώσουμε ένα ωραίο φόντο στο καλούπι του λογότυπου και να δώσουμε πάχος στην κάρτα.

Το χαρτί το προμηθευτήκαμε από την AnG Papers.

Πρόκειται για ένα μπεζ ανακυκλωμένο χαρτόνι κυτιοποιΐας με υφή παλαιωμένου χαρτιού. Αποτελεί τον ορισμό του ανακυκλωμένου χαρτιού και είναι ένα χαρτόνι βιβλιοδεσίας, λεπτότερο από τα υπόλοιπα, για να μπορεί να τυπωθεί εύκολα.

Περισσότερα…

Θερμοτυπία

Για μια ήδη εντυπωσιακή κάρτα με την επιλογή των χαρτιών και το καλούπι του λογότυπου, σκεφτήκαμε πως ένα απλό χρώμα Θερμοτυπίας θα έδινε στην κάρτα αυτό που έπρεπε και όχι κάτι περισσότερο. Έτσι, καταλήξαμε στο λευκό χρώμα της Θερμοτυπίας για να δώσει μια καθαρή αντίθεση με το μαύρο φόντο του χαρτιού Keaykolour deep black, αλλά να είναι εξίσου εντυπωσιακή.

Η εκτύπωση με τη μέθοδο της Θερμοτυπίας γίνεται με τη χρήση μεταλλικών κλισέ στα οποία είναι αποτυπωμένο το θέμα που θα εκτυπωθεί. Το χρώμα της εκτύπωσης δεν είναι μελάνι αλλά ένα πολύ λεπτό φιλμ αλουμινίου που ονομάζεται foil.

Περισσότερα…

Εκτύπωση Offset

Για τη Β’ όψη θέλαμε να χρησιμοποιήσουμε μία απλή μέθοδο εκτύπωσης για τα στοιχεία της κάρτας που να ταιριάζει με το χαρτί Γκρι Γκρι, έτσι κάναμε offset εκτύπωση. Επειδή η εκτύπωση αφορά την επεξήγηση του δείγματος αποφασίστηκε η χρήση μαύρου μελανιού.

Η εκτύπωση Offset είναι η διαδικασία εκτύπωσης κατά την οποία τυπώνουμε μέσω της μετατόπισης (offset) της μελάνης της εικόνας από το τσίγκο (plate) στο καουτσούκ (blanket) και μετά στο χαρτί.

Περισσότερα…

Καλούπι

Μπορεί σαν τεχνική το καλούπι να είναι απλό, όμως αν συνδυαστεί με τα σωστά χαρτιά και τεχνικές εκτύπωσης ή μετεκτυπωτικές εργασίες, το αποτέλεσμα μόνο απλό δεν φαίνεται. Όλα τα παραπάνω, βέβαια, προϋποθέτουν το δημιουργικό να επιτρέπει την εφαρμογή καλουπιού αλλά και όλων των τεχνικών, ώστε να βγει το εντυπωσιακό αποτέλεσμα που έχουμε σκεφτεί να έχει η κάρτα. Εμείς αυτό το πετύχαμε…

Το καλούπι είναι μια ξύλινη επιφάνεια με μεταλλικά μαχαίρια προσαρμοσμένα στο σχέδιο, που επιθυμούμε να χαράξουμε ή να κόψουμε. Ανάλογα με το αν θα το εφαρμόσουμε σε χαρτί ή χαρτόνι, διαφοροποιούνται οι προδιαγραφές κατασκευής του καλουπιού.

Περισσότερα…

Λαμινάρισμα

Το λαμινάρισμα των χαρτιών σαν αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό… Όταν όμως έχεις να λαμινάρεις έναν τέτοιο συνδυασμό χαρτιών με τις συγκεκριμένες τεχνικές εκτύπωσης αλλά και μετεκτυπωτικές εργασίες, τότε παύει ο ενθουσιασμός και έρχεται να καλύψει τη θέση του η τελειότητα… Απίστευτο αποτέλεσμα;

Το λαμινάρισμα είναι η διαδικασία όπου δύο ή περισσότερα, ίδια ή διαφορετικά χαρτιά με ειδική επεξεργασία, κολλάνε μεταξύ τους για να τα κάνουμε ένα. Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα, επίσης, είναι η ακαμψία τους αφού έχουν διπλάσιο ή τριπλάσιο πάχος. 

Περισσότερα…

Σχετικές Προτάσεις

Pin It on Pinterest

Διάδωσέ το

Αν σου άρεσε μην το κρατάς για τον εαυτό σου.