fbpx
Select Page

Λαμιναριστές κάρτες με UV και βαμμένο σόκορο

Λαμιναριστές κάρτες με UV και βαμμένο σόκορο

Για τη συγκεκριμένη κατηγορία καρτών (λαμιναριστές κάρτες με UV και βαμμένο σόκορο) παρουσιάσαμε πολλά διαφορετικά σχέδια ως δείγματα για τη Graphica Expo 2019.

Ο τρόπος εκτύπωσης δεν μας περιορίζει στα χρώματα και τα σχέδια που θα χρησιμοποιήσουμε σε αυτή την κατηγορία, ούτε όμως και σε μετεκτυπωτικές εργασίες.

Στις λαμιναριστές κάρτες με UV και βαμμμένο σόκορο, αρχικά έχει γίνει εκτύπωση Offset σε χαρτιά velvet (2 X 350gr). Στη συνέχεια Λαμινάραμε τα εκτυπωμένα φύλλα.

Οι επιπλέον μετεκτυπωτικές εργασίες που έχουν οι κάρτες είναι η ματ Πλαστικοποίηση και το Τοπικό UV, ενώ για εντυπωσιακότερο αποτέλεσμα βάψαμε το Σόκορο τους (περιμετρική βαφή).

Xαρτί Velvet

Για αυτή την κατηγορία καρτών (λαμιναριστές κάρτες με UV και βαμμένο σόκορο) η επιλογή χαρτιού είναι μονόδρομος. Για να κάνουμε 4χρωμη εκτύπωση (Offset) με τοπικό UV, το χαρτί που χρησιμοποιούμε είναι το Velvet.

Το χαρτί το προμηθευτήκαμε από την Papandreou S.A. .

Το Velvet είναι χαρτί με επίστρωση που δίνει μια μικρή λάμψη και πιο ζωντανά χρώματα, ενώ δίνει στην εκτύπωση μια πολύ κομψή εμφάνιση και απαλή (ματ) αίσθηση στην αφή. Είναι το χαρτί που συναντάμε περισσότερο από κάθε άλλο σε εκτυπώσεις, όπως διαφημιστικά φυλλάδια, κάρτες, αφίσες και άλλες πολλές εφαρμογές.

Περισσότερα…

Offset εκτύπωση

Λόγω του συνδυασμού τεχνικών που επιλέγουμε για τέτοιου είδους κάρτες να κάνουμε, η Offset εκτύπωση είναι η απόλυτη λύση. Είτε το γραφιστικό μας αποτελέιται από ένα γραμμικό σχέδιο έως μία φωτογραφία, είτε από ένα χρώμα εώς 4χρωμία, είτε συνδυασμός αυτών, η συγκεκριμένη τεχνική εκτύπωσης μπορεί να το υποστηρίξει άψογα, δίνοντας λάμψη και ζωντάνια στα χρώματα που θα τυπωθούν σε ένα χαρτί velvet.

Η εκτύπωση offset είναι η διαδικασία εκτύπωσης κατά την οποία τυπώνουμε μέσω της μετατόπισης (offset) της μελάνης της εικόνας, από το τσίγκο (plate) στο καουτσούκ (blanket) και μετά στο χαρτί.

Περισσότερα…

Τοπικό UV

Αφού διαλέξαμε το χαρτί, κάναμε την εκτύπωση και προσθέσαμε τη ματ Πλαστικοποίηση, έρχεται η σειρά του τοπικού UV. Για να εφαρμόσουμε το τοπικό UV θα πρέπει να επιλέξουμε προσεκτικά το σημείο (ή σημεία) που θα εφαρμόσουμε το γυαλιστερό αυτό βερνίκι ώστε να μας δώσει το σωστό και επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι για να φαίνεται εύκολα η γυαλάδα του, το χρώμα του σημείου που θα εφαρμοστεί θα πρέπει να έχει μικρή έως καθόλου χρωματική διαφορά με το φόντο. Αν προσέξουμε αυτές τις λεπτομερειούλες τότε το αποτέλεσμα θα μας δικαιώσει…και θα έχουμε στα χέρια μας μία εντυπωσιακή κάρτα.

Η εκτύπωση UV είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε επαγγελματικές κάρτες, ετικέτες και εξώφυλλα καταλόγων και βιβλίων.

Περισσότερα…

Λαμινάρισμα

Και αφού τελειώσαμε με όλες τις τεχνικές τις κάρτας και πριν πάει για κόψιμο, ήρθε η ώρα να κολλήσουμε τα φύλλα με τις όψεις των καρτών. Ή αλλιώς να τα Λαμινάρουμε. Οι λόγοι που Λαμινάρουμε τις κάρτες είναι πολλοί. Ένας βασικός είναι να μας δώσει όγκο στην κάρτα και να εντυπωσιάσει με το πάχος της.  Ένας άλλος είναι ότι μας δίνει μεγαλύτερη επιφάνεια για να βάψουμε το Σόκορο.

Το λαμινάρισμα είναι η διαδικασία όπου δύο ή περισσότερα, ίδια ή διαφορετικά χαρτιά με ειδική επεξεργασία, κολλάνε μεταξύ τους για να τα κάνουμε ένα. Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα επίσης είναι η ακαμψία τους αφού έχουν διπλάσιο ή τριπλάσιο πάχος.

Περισσότερα…

Βαμμένο Σόκορο

Και εκεί που λες “τελειώσαμε” …. βλέπεις ότι κάτι της λείπει. Είναι αυτό που λένε “το κερασάκι στην τούρτα”, η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά και δίνει χρώμα στο αντικείμενο… και σκέφτεσαι…

“Τώρα τη ΒΑΨΑΜΕ…!!!”

Στην κυριολεξία όμως… με τέτοιο πάχος χαρτιού δεν μπορείς να αντισταθείς… όπως αναφέραμε και παραπάνω είναι ένας από τους λόγους που Λαμινάρουμε τα χαρτιά. Το μόνο που μένει είναι η επιλογή του κατάλληλου χρώματος που θα ταιριάζει με το θέμα μας και “Βουαλά”. Βαμμένο Σόκορο στην κάρτα και έχουμε απλά εγγύηση ότι θα εντυπωσιάσουμε.

Το βάψιμο του σόκορου είναι η διαδικασία περιμετρικού χρωματισμού (πάχος) του χαρτιού. Είναι μία τεχνική εργασία που τελευταία έχει μεγάλη ζήτηση στις γραφικές τέχνες και γίνεται αποκλειστικά με χειροποίητο τρόπο.

Περισσότερα…

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας…

Pin It on Pinterest

Διάδωσέ το

Αν σου άρεσε μην το κρατάς για τον εαυτό σου.