fbpx
Select Page

Διπλές επαγγελματικές κάρτες

Οι διπλές επαγγελματικές κάρτες (γνωστές και ως επαγγελματικές κάρτες με πίκμανση, ανοιγόμενες ή δίπτυχες επαγγελματικές κάρτες), είναι μία αρκετά συνηθισμένη επιλογή για πολλές επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη να παρουσιάσουν μεγάλο όγκο πληροφοριών σε μία και μόνο κάρτα.

Μέγεθος

Διπλές επαγγελματικές κάρτεςΟι διπλές κάρτες μπορούν να παραχθούν σε μία μεγάλη ποικιλία μεγεθών και συνήθως διαθέτουν πίκμανση (τσάκιση), ώστε όταν διπλωθούν, το μέγεθός τους είναι σχεδόν ίδιο με τις κλασικές επαγγελματικές κάρτες.

Οι πιο συνηθισμένες διπλές επαγγελματικές κάρτες έχουν συνήθως το «ύψος» μίας κλασικής κάρτας (περίπου 5 έως 5,5εκ.) και το διπλάσιο από το κλασικό (δηλαδή περίπου 16 έως 18εκ).

Το μέγεθος των διπλών επαγγελματικών καρτών μας επιτρέπει να αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και να δημιουργήσουμε μοναδικές κάρτες στις οποίες όχι μόνο εμφανίζονται τα στοιχεία που επιθυμούμε, αλλά είναι τόσο ξεχωριστές που μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στη μνήμη όποιου τις δει.

Αν θέλουμε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα μεγέθη και να κατασκευάσουμε ιδιαίτερες διπλές επαγγελματικές κάρτες μπορούμε να δημιουργήσουμε κάρτες που όταν διπλώνονται θα γίνονται σχεδόν τετράγωνες, με ανοικτό μέγεθος 9Χ4,5εκ ή 9Χ5 κ.λπ.

Άλλη επιλογή είναι οι διπλές επαγγελματικές κάρτες μεγάλου μεγέθους όπως για παράδειγμα μία κάρτα μεγέθους 16Χ8 εκ. που όταν διπλωθεί θα έχει μέγεθος 8Χ8.

Είδη

Διπλές επαγγελματικές κάρτεςΌσον αφορά τα είδη, η ποικιλία είναι μεγάλη και όριο βάζει μόνο η… φαντασία μας.

Υπάρχει η δυνατότητα για διπλές επαγγελματικές κάρτες με σχήματα. Ένα από τα συνηθέστερα είναι οι κάρτες σε σχήμα καρδιάς που διπλώνουν στη μέση και μέσα μπορούμε να γράψουμε το μήνυμά μας.

Μία ακόμα επιλογή που ξεχωρίζει, είναι οι διπλές επαγγελματικές κάρτες που δεν διπλώνουν ακριβώς στη μέση, αλλά έχουν την πίκμανση σε σημείο που όταν η κάρτα διπλώνεται, ένα μέρος της πίσω εσωτερικής πλευράς παραμένει εμφανές. Με αυτό το «παράμεσο» δίπλωμα και με την κατάλληλη μακέτα μπορούμε πραγματικά να δημιουργήσουμε μοναδικές επαγγελματικές κάρτες που ξεχωρίζουν και εντυπωσιάζουν.

[Μπορούμε για παράδειγμα στο πίσω εσωτερικό σημείο της κάρτας που παραμένει εμφανές να βρίσκεται το λογότυπο, ένα τηλέφωνο, ένα slogan ή ένα μέρος του δημιουργικού που να δημιουργεί μία οπτική ιδιαιτερότητα. Μία ιδέα, για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, είναι αυτή ενός pet shop που ονομάζεται (τυχαίο παράδειγμα) Cats & Dogs.

Αν η κάρτα δίπλωνε παράμεσα, θα μπορούσε στην εξωτερική «κοντή» πλευρά να έχει μερικές γάτες και όταν είναι διπλωμένη να «πέφτει» στο σημείο όπου θα παραμένει στην πίσω εσωτερική πλευρά, εμφανές, ένα μέρος του λογότυπου που θα «λέει» & Dogs, οπότε θα δημιουργείται (σχηματίζεται) το… Cats (με δημιουργικό) & Dogs (με γραμματοσειρά από το λογότυπο)].

Τέλος δίπτυχες κάρτες κάθε μεγέθους χρησιμοποιούνται ως καρτελάκια σε προϊόντα όπως ενδύματα, υποδήματα, είδη δώρων και πολλά άλλα. Συνήθως είναι διπλωμένα στη μέση και έχουν μία τρύπα στην άκρη, ώστε να μπορεί να «συνοδεύει» το προϊόν (συνήθως δεμένο με ένα κορδονάκι, σχοινάκι ή λεπτό πλαστικό).

Σε ποιους απευθύνεται

Διπλές επαγγελματικές κάρτεςΌπως γίνεται εύκολα κατανοητό οι διπλές επαγγελματικές κάρτες σχεδόν δεν έχουν όριο στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να σχεδιαστούν και να παραχθούν.

Συνήθως χρησιμοποιούνται από εταιρείες και επαγγελματίες που επιθυμούν να εμφανίζονται στις κάρτες τους μεγάλος όγκος πληροφοριών (π.χ. στοιχεία social media κ.λπ.) ή ακόμα και φωτογραφίες προϊόντων.

Άλλη μία κατηγορία επαγγελματιών που χρησιμοποιούν τις διπλές επαγγελματικές κάρτες είναι όσοι ασχολούνται με την εστίαση. Πολλά café συνηθίζουν ως promotion και με σκοπό την όσο το δυνατό μεγαλύτερη διατήρηση της πελατείας τους, να προσφέρουν μετά την κατανάλωση ενός συγκεκριμένου αριθμού προϊόντων, ένα ακόμα δωρεάν (π.χ. στους 5 καφέδες, ο έκτος δωρεάν). Στις κάρτες αυτές υπάρχει ειδικός χώρος στον οποίο το κατάστημα σφραγίζει ή υπογράφει και όταν συμπληρωθεί το απαιτούμενο πλήθος προϊόντων, ο πελάτης παίρνει το δώρο του.

Άλλες κατηγορίες είναι επαγγελματίες που κλείνουν με τους πελάτες τους ραντεβού. Πολύ συχνά επαγγελματίες όπως π.χ. γιατροί, κομμωτές, ειδικοί περιποίησης άκρων κ.α. χρησιμοποιούν τις διπλές επαγγελματικές κάρτες με σκοπό να σημειώνουν την ημερομηνία και ώρα του επόμενου ραντεβού των πελατών τους.

Επίσης επιχειρήσεις που κάνουν συντήρηση σε ηλεκτρονικές συσκευές, πλυντήρια αυτοκινήτων και άλλες επιχειρήσεις, χρησιμοποιούν τις διπλές επαγγελματικές κάρτες επειδή χρειάζονται να σημειώνουν διάφορες πληροφορίες, σχετικά με τους πελάτες, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους.

 

Διπλές επαγγελματικές κάρτεςΟι δικές σας διπλές επαγγελματικές κάρτες

Η Kartomania.gr σχεδιάζει, εκτυπώνει και αναλαμβάνει όλες τις ειδικές μετεκτυπωτικές εργασίες που θα κάνουν τις κάρτες σας εντυπωσιακές και μοναδικές.

Καλέστε μας στο 210 94 01 235 ή στείλτε μας email στο in**@ka********.gr ώστε τα εξειδικευμένα στελέχη μας να σας δώσουν όλες τις πληροφορίες για τις δικές σας διπλές επαγγελματικές κάρτες.

 

 

Pin It on Pinterest

Διάδωσέ το

Αν σου άρεσε μην το κρατάς για τον εαυτό σου.