fbpx
Select Page

Εκτυπώσεις

Οι εκτυπώσεις καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος της οπτικής επικοινωνίας κάθε επιχείρησης. Χρησιμοποιούνται, τόσο για διαφημιστικούς σκοπούς (επαγγελματικές κάρτες, έντυπα, αφίσες κ.λπ.) όσο και για πρακτικούς λόγους όπως τα προτυπωμένα τιμολόγια, τα συνταγολόγια, τα ημερολόγια και πολλές ακόμα εφαρμογές.

Εκτυπώσεις Offset

Κατηγορίες εκτυπώσεων

Οι εκτυπώσεις χωρίζονται, κυρίως, σε δύο κατηγορίες.

Στην Offset και στην Ψηφιακή εκτύπωση.

Η Offset είναι προτιμότερη όταν πρόκειται για παραγωγές μεγάλου τιράζ (πολλά τεμάχια), ενώ η ψηφιακή προτιμάται όταν θέλουμε μικρότερο όγκο παραγωγής ή θέλουμε άμεση εκτύπωση.

Offset 

Για την Offset εκύπωση απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία (περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την Offset εκτύπωση δείτε ΕΔΩ), ενώ ανάλογα με το πόσα χρώματα θα χρησιμοποιηθούν στην εκτύπωση, χρησιμοποιείται και η αντίστοιχη μηχανή.

Μία Offset εκτυπωτική μηχανή μπορεί να είναι μονόχρωμη, δίχρωμη, τρίχρωμη (σπανιότερα) ή και τετράχρωμη. Υπάρχουν και μηχανές με περισσότερους «πύργους» (κάθε «πύργος» αντιστοιχεί σε ένα χρώμα), αλλά τις περισσότερες φορές ο επιπλέον «πύργος» (πέραν των τεσσάρων) χρησιμοποιείται για άλλου είδους εργασίες (π.χ. βερνίκι).

Βέβαια μία τετράχρωμη εκτύπωση μπορεί να γίνει ακόμα και σε μονόχρωμη μηχανή, μόνο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε τη διαδικασία εκτύπωσης του κάθε χρώματος, δηλαδή να τυπώσουμε (επί της ουσίας) τέσσερις φορές.

Αυτό, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο και απαιτεί ιδιαίτερες ικανότητες από το χειριστή της μηχανής, ώστε το αποτέλεσμα να είναι ικανοποιητικό. Αν όμως ο τυπογράφος είναι έμπειρος, ικανός και… μερακλής, μπορεί να επιτύχει άκρως εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Η Offset εκτύπωση διακρίνεται για την πιστότητα των χρωμάτων και τη δυνατότητα που προσφέρει να γίνεται παραγωγή μεγάλου τιράζ με οικονομικό τρόπο.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι για εκτυπώσεις πολύ μεγάλου τιράζ (π.χ. εφημερίδες, περιοδικά κ.λπ.) χρησιμοποιούνται οι λεγόμενες κυλινδρικές μηχανές, με τις οποίες επιτυγχάνονται εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες εκτύπωσης. Οι εκτυπώσεις αυτού του είδους είναι ιδιαίτερες, απαιτούν μεγάλους χώρους και γίνονται από εξειδικευμένες εταιρείες.

Ψηφιακές εκτυπώσεις

Ψηφιακές 

Οι ψηφιακές εκτυπώσεις διακρίνονται για την ταχύτητά τους και για τη δυνατότητα να παράγουμε λίγα κομμάτια σε ένα λογικό κόστος. Τα τελευταία χρόνια τα ψηφιακά εκτυπωτικά μηχανήματα έχουν εξελιχθεί ραγδαία και διακρίνονται για την ποιότητα στην εκτύπωση. Αν και για πολλά χρόνια η ψηφιακή εκτύπωση θεωρείτο υποδεέστερη της Offset, η τεχνολογική εξέλιξη έχει φέρει τις ψηφιακές εκτυπώσεις πολύ κοντά στις εκτυπώσεις Offset.

Εκτός από εκτυπώσεις λίγων τεμαχίων, οι ψηφιακές εκτυπώσεις χρησιμοποιούνται και στην περίπτωση των εκτυπώσεων μεγάλων διαστάσεων, καθώς και των ιδιαίτερων υλικών.

Με τους ψηφιακούς εκτυπωτές μεγάλου μεγέθους γίνεται εκτύπωση σε πληθώρα υλικών που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα εφαρμογών. Μπορεί να γίνει εκτύπωση σε πλαστικό, καμβά, αυτοκόλλητο, δίχτυ κ.α.

Κόκκινο χρώμα για εκτυπώσεις

Λοιπές εκτυπώσεις

Θα αναφέρουμε επιγραμματικά και μερικά ακόμα είδη εκτυπώσεων που κατά βάση γίνονται σε διάφορα υλικά, εκτός από το χαρτί:

Μεταξοτυπία. Από τις παλαιότερες μεθόδους εκτύπωσης, που αποδίδει κορυφαία αποτελέσματα στο ύφασμα.

Sublimation (Εξάχνωση) κυρίως για ακρυλικά υφάσματα και υλικά όπως αλουμίνιο, πορσελάνη, ξύλο κ.λπ.

Βινύλιο και Πλαστιζόλη κυρίως για T-Shirts.

Ειδικές εκτυπωτικές εργασίες

Την Offset και την ψηφιακή εκτύπωση τις συνοδεύουν εξειδικευμένες εργασίες. Οι ειδικές εκτυπώσεις και οι μετεκτυπωτικές εργασίες γίνονται συνήθως σε πολυτελή χαρτιά, αλλά μπορούν να αναδείξουν οποιοδήποτε δημιουργικό, ακόμα και σε πιο απλά χαρτιά.

Μερικά από τα είδη των ειδικών εκτυπώσεων και τις ειδικές μετεκτυπωτικές εργασίες είναι τα παρακάτω:

Θερμογραφία

Θερμοτυπία

Τοπικό UV

Διογκωμένο UV

Λαμινάρισμα

Σόκορο (περιμετρική βαφή)

Καλούπι

Γκοφρέ

Πίκμανση

 

Εκτυπώσεις ανάλογα με τον τομέα δραστηριοποίησης

Ανάλογα με τον τομέα που δραστηριοποιείται η κάθε επιχείριση, έχει ανάγκη και από εξειδικευμένες εκτυπώσεις που καλύπτουν τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του επαγγελματικού κλάδου.

Η Kartomania.gr προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες και προϊόντα για κάθε κλάδο όπως:

Εστιατόρια

Ξενοδοχεία

Ιατρεία και Διαγνωστικά Κέντρα

Δικηγόροι και Δικηγορικά Γραφεία

 

Ειδικές εκτυπώσεις

Εκτυπώσεις από την Kartomania.gr

Η Kartomania.gr δραστηριοποιείται στο χώρο των εκτυπώσεων από το 2003 και προσφέρει τις υπηρεσίες της σε όλους τους επαγγελματίες που αναζητούν την κορυφαία σχέση ποιότητας και κόστους.

Η πολυετής εμπειρία μας, ο σύγχρονος εξοπλισμός και τα εξειδικευμένα στελέχη μας εγγυόνται εκτυπώσεις που εντυπωσιάζουν για την ποιότητα παραγωγής.

Βασικός μας στόχος είναι η παραγωγή εκτυπώσεων υψηλής ποιότητας και αισθητικής, πάντα σε συνδυασμό με την κορυφαία εξυπηρέτηση που όλα αυτά τα χρόνια προσφέρουμε στους συνεργάτες μας.

Από τις πιο απλές μέχρι τις πιο πολύπλοκες, σύνθετες και απαιτητικές εκτυπωτικές εργασίες, η Kartomania.gr είναι κοντά σας ώστε να σας ενημερώσει για όλες τις διαθέσιμες επιλογές και να καλύψει απόλυτα τις ανάγκες και τις απαιτήσεις σας.

Καλέστε μας στο 210 94 01 235 ή στείλτε μας email στο in**@ka********.gr… για εκτυπώσεις που κλέβουν τις εντυπώσεις!

Pin It on Pinterest

Διάδωσέ το

Αν σου άρεσε μην το κρατάς για τον εαυτό σου.