fbpx
Select Page

Ποια επαγγελματική κάρτα να διαλέξω;

Όταν ξεκινάμε μία νέα επαγγελματική δραστηριότητα, όταν αλλάζουμε εργασία, αν αλλάξουμε έδρα στην επιχείρησή μας, καθώς και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, χρειαζόμαστε μία καινούργια επαγγελματική κάρτα.

 

Ιδού η απορία

Το εύλογο όμως ερώτημα που προκύπτει είναι: “Ποια επαγγελματική κάρτα να διαλέξω;
Τι είδους;
Τι να γράφει;
Τι μέγεθος;
Να έχει εξειδικευμένο σχήμα ή όχι;
Να έχει ειδικές εργασίες όπως χρυσοτυπία, γκοφρέ ή βαμμένο σόκορο;
Να είναι σε απλό ή σε πολυτελές χαρτί;

Και φυσικά μία από τις πιο βασικές ερωτήσεις είναι: “Πόσα χρήματα αξίζει να δώσω για την επαγγελματική μου κάρτα;

Όπως είναι φυσικό, αυτά τα ερωτήματα, μας απασχολούν όλους, όταν έρθει η ώρα της επιλογής.

 

Απλά τα πράγματα

Όσον αφορά το πως πρέπει να είναι μία σωστή επαγγελματική κάρτα, έχει ήδη απαντηθεί σε προηγούμενα άρθρα.

Αυτό που μένει είναι να σκεφτούμε κάποια πραγματάκια σχετικά με το “Ποια επαγγελματική κάρτα να διαλέξω” τελικά;

Και σε αυτήν την περίπτωση τα πράγματα είναι σχετικά απλά.

 

1ον) Όπως έχουμε ξαναγράψει: Όσον αφορά το σχεδιασμό, εμπιστευόμαστε τους επαγγελματίες!

Ποια επαγγελματική κάρτα να διαλέξω;Μην επιχειρήσετε να σχεδιάσετε μία κάρτα επειδή: “Έλα μωρέ, πόσο δύσκολο μπορεί να είναι;”

Λοιπόν το να σχεδιάσει ένα μη ειδικός μία επαγγελματική κάρτα δεν είναι καθόλου δύσκολο! Το να τη σχεδιάσει όμως ΣΩΣΤΑ, είναι μία τελείως διαφορετική υπόθεση!!!

Ας μην γίνουμε σαν το γνωστό υπουργό που “σχεδίασε” το έμβλημα ενός νεοσυσταθέντος σώματος ασφαλείας και… ακόμα “γελάνε μέχρι και και οι πέτρες”! (Πλέον δεν υφίσταται το συγκεκριμένο σώμα και, ευτυχώς, δεν υπάρχει και το αντίστοιχο “σήμα”).

Ας κάνουμε λοιπόν τη χάρη στους εαυτούς μας και στις… κάρτες μας και ας αφήσουμε τους επαγγελματίες να κάνουν τη δουλειά τους. Εννοείται ότι μπορούμε (και πρέπει) να τους πούμε τις ιδέες μας και να τους δείξουμε κάποια σχέδια που μας εκφράζουν και μας αρέσουν. Αλλά ατάκες του στυλ: “Δεν γίνεται να μεγαλώσουμε κι άλλο το λογότυπο;” δεν βοηθούν στο σχεδιασμό μιας επαγγελματικής κάρτας. Αν θέλουμε ακόμα μεγαλύτερο λογότυπο, ας τυπώσουμε ένα… πανό!

 

2ον) Ξανά εμπιστευτείτε τους επαγγελματίες, αλλά αυτή τη φορά, όσον αφορά την εκτύπωση.

Είναι κατανοητό να προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε όσο περισσότερα χρήματα γίνεται και να τυπώσουμε τις κάρτες μας “οικονομικά”.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι οι επαγγελματικές κάρτες είναι ΕΠΕΝΔΥΣΗ. Είναι η βιτρίνα μας και μία μόνιμη υπενθύμιση του ποιοι είμαστε. Πώς θέλουμε, αυτοί που έχουν την κάρτα μας, να μας θυμούνται;

Μία ιδιαίτερα οικονομική εκτύπωση, μπορεί να μας “γλυτώσει” κάποια λίγα ευρώ άμεσα, αλλά μακροπρόθεσμα θα τα απολέσουμε εις πολλαπλούν. Έχουμε ήδη ξαναγράψει για το πόσο πιο αποτελεσματικές είναι οι ποιοτικές επαγγελματικές κάρτες και πόσοι πολλοί άνθρωποι κρίνουν έναν επαγγελματία από την κάρτα του.

 

3ον) Ποιότητα και Αντοχή στο χρόνο

Ποια επαγγελματική κάρταΜία κάρτα πρέπει να έχει αντοχή σε βάθος χρόνου. Πρέπει να έχει ποιοτική εκτύπωση, καλό χαρτί και αντίστοιχη πλαστικοποίηση. Αν έχει ειδικές εργασίες, απαιτείται η χρήση κορυφαίων πρώτων υλών και, φυσικά, εξειδικευμένους ανθρώπους που θα τις εκτελέσουν.

Αν όλα αυτά δεν θέλουμε να τα πληρώσουμε, τότε, από το να έχουμε μία κάρτα κακής ποιότητας, καλύτερα να πάρουμε μερικά λευκά χαρτάκια και ένα στυλό και να… γράφουμε πάνω τα στοιχεία μας. Ένα κομματάκι χαρτί με τα στοιχεία μας επάνω επειδή… “ξεμείναμε από κάρτες” ή “τις ξεχάσαμε“, ίσως και να είναι λιγότερο κακό από επαγγελματικές κάρτες χαμηλής ποιότητας.

 

4ον) Πόσα χρήματα να δώσω;

Η απάντηση είναι απλή.

Εφόσον πρόκειται για μία επένδυση με αποδεδειγμένο ROI (Return On Investment), όσο περισσότερα μπορούμε.

Φυσικά, δεν χρειάζεται να… πάρουμε δάνειο από την τράπεζα για να φτιάξουμε επαγγελματικές κάρτες. Πρέπει να δώσουμε, τόσα χρήματα όσα μας επιτρέπει η οικονομική μας κατάσταση.
Ανάλογα με το επάγγελμα μας, το κοινό στο οποίο απευθυνόμαστε και την τρέχουσα οικονομική μας κατάσταση, επιλέγουμε και τις κάρτες μας.

 

5ον) Τι είδους κάρτα;

Τι είδους κάρταΑν έχουμε ακολουθήσει την πρώτη και τη δεύτερη συμβουλή, τότε οι σοβαροί επαγγελματίες με τους οποίους θα συνεργαζόμαστε, θα μας δώσουν και τις αντίστοιχες συμβουλές και κατευθύνσεις.

Αξίζει όμως εδώ, να αναφέρουμε ένα σχετικό περιστατικό.
Λίγο πριν τα χρόνια του… κορωνοϊού, έκανα κάποιες επισκέψεις σε έναν γνωστό μου που νοσηλευόταν σε δημόσιο νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών μου, παρατήρησα πόσο συχνά έκαναν διανομή καρτών για ενοικίαση τηλεοράσεων. Επίσης, παρατήρησα ότι όλοι (πλην ενός) χρησιμοποιούσαν τις φθηνότερες δυνατές λύσεις. Λογικό, θα μου πείτε, αφού διανέμουν χιλιάδες κάρτες το χρόνο.
Ένας, όμως, είχε μία κάρτα σε σχήμα “παλιάς” τηλεόρασης”, με ωραίο σχεδιαστικό (μακέτα) και γκοφρέ που έκανε την οθόνη να εξέχει από την υπόλοιπη κάρτα-τηλεόραση.

Μαντέψτε ποιος ήταν αυτός που είχε τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις ενοικιάσεις τηλεοράσεων;

Φυσικά και αυτός με την καλύτερη κάρτα!

Εσείς τι λέτε; Αξίζει η επένδυση που κάνει ή όχι;

 

6ον) Ό,τι πληρώνεις παίρνεις

Η αλήθεια είναι ότι στην πλειονότητα των περιπτώσεων, ό,τι πληρώνουμε παίρνουμε.
Με εξαίρεση να “πιαστούμε κορόιδα” και να καταβάλλουμε υψηλότερο τίμημα για ένα προϊόν ή υπηρεσία, από ότι αυτά πραγματικά αξίζουν, τις περισσότερες φορές το πιο ακριβό είναι και καλύτερο.
Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σκεφτούμε, εάν η διαφορά της τιμής είναι δικαιολογημένη, καθώς και τη συχνότητα των αγορών που κάνουμε στο συγκεκριμένο προϊόν.

Ακόμα και αν πρόκειται για τον πρωινό μας καφέ ή το κουλούρι μας, για κάτι δηλαδή που το αγοράζουμε σχεδόν κάθε μέρα, πολλές φορές δεν επιλέγουμε το φθηνότερο, απλά επειδή υπάρχει διαφορά στην ποιότητα.

Αξίζει λοιπόν να “τσιγκουνευτούμε” λίγα παραπάνω χρήματα, προκειμένου να αποκτήσουμε κορυφαίες επαγγελματικές κάρτες, που στο κάτω-κάτω της γραφής, δεν τις αγοράζουμε και κάθε μέρα (αλλά, προσοχή, μπορεί να τις… δίνουμε κάθε μέρα);

 
Best Business Cards Money Can Buy

Οι καλύτερες επαγγελματικές κάρτεςΑν λοιπόν πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα “Ποια επαγγελματική κάρτα να διαλέξω“, η απάντηση θα ήταν: “Τις καλύτερες που μπορώ”!

  • Συνοψίζοντας θα λέγαμε τα εξής:
    Επιλέγουμε επαγγελματίες για το σχεδιασμό και την εκτύπωση.
    Συζητάμε μαζί τους για το σχέδιο και το είδος της κάρτας μας.
    Επιλέγουμε έχοντας στο μυαλό μας ότι πρόκειται για μία σημαντική επένδυση, που μας προσδιορίζει επαγγελματικά!

Μπορείτε ΕΔΩ να δείτε δείγματα από διάφορες κάρτες που έχουμε τυπώσει στην Kartomania.gr, ώστε να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για εσάς και τους επαγγελματίες γραφίστες της αρεσκείας και της εμπιστοσύνης σας.

Pin It on Pinterest

Διάδωσέ το

Αν σου άρεσε μην το κρατάς για τον εαυτό σου.