fbpx
Select Page

Τάσεις στις επαγγελματικές κάρτες για το 2021

 

Οι τάσεις στις επαγγελματικές κάρτες για το 2021 ακολουθούν, σε γενικές γραμμές τις τάσεις των τελευταίων ετών, αλλά δίνουν στους επαγγελματίες των γραφικών τεχνών λίγο περισσότερο “χώρο” προκειμένου να μπορέσουν να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους διαθέσεις.

Ας ξεκινήσουμε όμως αναφέροντας τις πιο βασικές από αυτές:

 

Τάσεις στις επαγγελματικές κάρτες για το 2021 –  1) Ιριδίζοντα, γυαλιστερά ή με πέρλα χρώματα.

χαρτί Cocktail

Μία τάση που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στο χώρο της σχεδίασης και φαίνεται ότι και φέτος παίζει σημαντικό ρόλο είναι τα έντονα και ιδιαίτερα χρώματα.

Είτε πρόκειται για γυαλιστερά περλέ χαρτιά, είτε για θερμοτυπία με ιριδίζοντα foils τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά και ο κόσμος φαίνεται να “μην τα χορταίνει”.

Επιλέξτε με προσοχή τη χρωματική παλέτα που θα χρησιμοποιήσετε και λάβετε υπ’ όψιν σας την ψυχολογία των χρωμάτων. Για παράδειγμα το μπλε και το πράσινο αποπνέουν σιγουριά, εμπιστοσύνη και αξιοπιστία, ενώ το κόκκινο και το πορτοκαλί αναδεικνύουν την περίσσια χαράς και ενέργειας.

Φέτος φαίνεται να προτιμώνται πιο απαλές χρωματικές αντιθέσεις.

Προτιμήστε γυαλιστερό περλέ χαρτί με “απλά γράμματα” ή τη χρήση ιριδόντος foil μόνο στα βασικά στοιχεία της κάρτας όπως το λογότυπο σε απλά ή πολυτελή χαρτιά που δεν ιριδίζουν.

 

Τάσεις στις επαγγελματικές κάρτες για το 2021 –  2) Μινιμαλισμός

Επαγγελματικές κάρτες πολυτελείας.

Η σίγουρη λύση για το σχεδιασμό μίας επαγγελματικής κάρτας που δεν θα “φύγει” ποτέ από τη μόδα και θα είναι πάντα κομψή και αποδοτική.

Καθαρές γραμμές, απαλά χρώματα, απλές γραμματοσειρές και το ελάχιστο δυνατό κείμενο σε συνδυασμό με τη χρήση ενός πολυτελούς χαρτιού, μπορούν να δώσουν σε μία επαγγελματική κάρτα μία ιδιαίτερη αισθητική υψηλού επιπέδου.

Σε αυτές τις κάρτες τολμήστε να “προχωρήστε” αντισυμβατικά και να τοποθετήσετε στοιχεία σε ασυνήθιστα μέρη ή να δοκιμάσετε εντελώς νέες “φόρμες”

 

Τάσεις στις επαγγελματικές κάρτες για το 2021 –  3) Σχήματα

Επαγγελματικές κάρτες

Οι επαγγελματικές κάρτες με σχήματα που σχετίζονται με το αντικείμενο στο οποίο δραστηριοποιείται η επιχείρηση, δεν είναι κάτι καινούργιο.

Παρόλα αυτά τα τελευταία χρόνια οι λεγόμενες “Shape-defying business cards” έχουν φτάσει σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Κάρτες σχεδόν διαδραστικές, κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο και έχουν εξαιρετικά μικρά ποσοστά απόρριψης. Κάποιες φορές για να… αποκαλυφθεί το δημιουργικό ή τα στοιχεία, χρειάζεται η κάρτα να διπλωθεί ή να “συρταρωθεί”.

Προσέξτε μόνο μην το παρακάνετε γιατί οι άνθρωποι που θα πάρουν την κάρτα στα χέρια τους, θέλουν κάτι που να τους εξάψει το ενδιαφέρον χωρίς να χρειαστεί να… λύσουν τον κύβο του Ρούμπικ!

 

Τάσεις στις επαγγελματικές κάρτες για το 2021 –  4) Ψηφιακές “πινελιές”

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οι επαγγελματικές κάρτες φέρνουν όλο και πιο κοντά την κλασσική έντυπη επικοινωνία με τον ψηφιακό κόσμο.

QR Codes και NFC Tags είναι δύο από τα πλέον συνηθισμένα στοιχεία που μπορεί να διαθέτει μία επαγγελματική κάρτα.

Φέτος ιδιαίτερα, φαίνεται να υπάρχει μία αυξημένη διάθεση για χρήση QR Codes που δεν είναι ένα τυχαίο ασπρόμαυρο μοτίβο, αλλά σχηματίζουν σχέδια και χρησιμοποιούν χρωματικούς συνδυασμούς όπως αυτό της φωτογραφίας που όταν κάποιος το σκανάρει οδηγεί εδώ.

 

Τάσεις στις επαγγελματικές κάρτες για το 2021 –  5) Περιμετρική βαφή

Λαμιναριστές επαγγελματικές κάρτες με uv & βαμμένο σόκοροΜπορεί η Kartomania.gr τα τελευταία χρόνια να προσφέρει στον ελλαδικό χώρο βαμμένο σόκορο σε επίπεδο που δεν συνηθίζεται ούτε από κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως, αλλά στον… υπόλοιπο κόσμο μόλις που έχουν αρχίσει να πλησιάζουν τους πρωτοπόρους, ενώ φαίνεται ότι η όλη διαδικασία και ιδιαίτερα το τελικό αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα αρεστό στο καταναλωτικό κοινό.

Περιμετρική βαφή (βαμμένο σόκορο) λοιπόν σε χρώματα απλά ή μεταλλικά. Συνδυάστε το με λαμιναριστές κάρτες ή ειδικά χαρτιά και δείτε το εικαστικό να… εκτινάζεται!

Η όλη διαδικασία γίνεται αποκλειστικά με το χέρι και απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις, ικανότητες, εξοπλισμό και… μεράκι!

 

Τάσεις στις επαγγελματικές κάρτες για το 2021 –  6) Μεγάλοι έντονοι χαρακτήρες (γραμματοσειρά)

επαγγελματικές κάρτες με άσπρη θερμοτυπία σε χαρτί γκρι γκρι.

Σε αυτή την περίπτωση το κείμενο είναι το βασικό χαρακτηριστικό της επαγγελματικής κάρτας.

“Αφαιρεί” σχεδόν όλο τον “αρνητικό χώρο” και κυριαρχεί σε ολόκληρη την κάρτα. Συνήθως πρόκειται για ένα λογότυπο ή ένα σλόγκαν. Τολμήστε ακόμα και να “βγείτε” από τα όρια της κάρτας, αρκεί φυσικά το κείμενο να παραμένει ευανάγνωστο.

Μην το παρακάνετε. Ένα λογότυπο ή/και ένα σλόγκαν είναι (υπέρ)αρκετά. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να είναι… ως συνήθως.

Επιλέξτε προσεκτικά τη γραμματοσειρά ώστε να αντικατοπτρίζει την επιχείρηση που προβάλει.

Επίσης προσέξτε το background ώστε να μην κουράζει και να ταιριάζει αισθητικά με τα γράμματα.

 

Επίλογος

Αυτές είναι τάσεις στις επαγγελματικές κάρτες για το 2021. Σε γενικές γραμμές φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία έντονη διάθεση για επαγγελματικές κάρτες που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα και ξεχωρίζουν με την ποιοτική εκτύπωση, τις ειδικές επεξεργασίες και τον επαγγελματικό σχεδιασμό.

Στην Kartomania.gr όχι μόνο ακολουθούμε τις τάσεις, αλλά και πρωτοπορούμε στο χώρο προσφέροντας επαγγελματικές κάρτες άριστης ποιότητας σε ιδιαίτερα προσιτό κόστος με κορυφαίο Value for Money.

Η πολυετής εμπειρία μας στην εκτύπωση και τις ειδικές επεξεργασίες μάς καθιστούν κορυφαίους στο χώρο. Αν συνδυάσουμε και τη χρήση άριστων πρώτων υλών, τον άρτιο εξοπλισμό και τα εξειδικευμένα στελέχη μας, τότε γίνεται εύκολα κατανοητό ότι η Kartomania.gr είναι ο ιδανικός συνεργάτης σας στον απαιτητικό χώρο των εκτυπώσεων.

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με όλες τις τάσεις, τις ειδικές επεξεργασίες και τα χαρτιά, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο 210 9401235 και στο in**@ka********.gr

Pin It on Pinterest

Διάδωσέ το

Αν σου άρεσε μην το κρατάς για τον εαυτό σου.