fbpx
Select Page

4 στατιστικά στοιχεία για τις επαγγελματικές κάρτες.

  Ένα θέμα που αντιμετωπίζουν αρκετές φορές οι γραφίστες και οι επαγγελματίες των γραφικών τεχνών, είναι να εξηγήσουν στους πελάτες τους, για ποιούς λόγους αξίζει τον κόπο να επενδύσουν κάποια χρήματα στην επαγγελματική τους κάρτα, ώστε να ασχοληθεί με αυτή ένας επαγγελματίας και να γίνει μια σωστή εκτυπωτική εργασία. Το πιο βασικό (και προφανές) επιχείρημα είναι επειδή ένας γραφίστας μπορεί να φτιάξει ένα υπέροχο δημιουργικό και σε συνδυασμό με μια σωστή επιλογή του τύπου της κάρτας (χαρτί, ειδικές εργασίες κλπ) και την άρτια εκτύπωση, μπορούν να “απογειώσουν” το αποτέλεσμα.

Παρόλα αυτά δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι πελάτες, είτε αδυνατούν είτε δεν θέλουν να καταλάβουν, γιατί η συμβολή ενός επαγγελματία των γραφικών τεχνών στη δημιουργία μιας κάρτας είναι απαραίτητη και ποιά είναι η διαφορά μεταξύ ενός καλού δημιουργικού και ενός υποδεέστερου. Για αυτές τις περιπτώσεις βρήκαμε 4 στατιστικά στοιχεία, που καθιστούν ξεκάθαρους τους λόγους για τους οποίους ένας επαγγελματίας αξίζει να επενδύσει λίγα επιπλέον χρήματα για την επαγγελματική του κάρτα καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν από αυτή. Τα στατιστικά στοιχεία προέρχονται από έρευνα που έγινε το 2016 και στην οποία αναφέρεται το theblog.adobe.com  

4 στατιστικά στοιχεία για τις επαγγελματικές κάρτες.

Στατιστικό στοιχείο #1. 

Οι πωλήσεις αυξάνονται κατά 2,5% για κάθε 2.000 επαγγελματικές κάρτες που δίνουμε σε πιθανούς πελάτες. 

Αν και το νούμερο μπορεί να μην ακούγεται εξαιρετικά μεγάλο, πρέπει να θυμόμαστε πως ζούμε στην εποχή της αριθμολαγνείας του marketing (τόσο online όσο και offline) και αυτό το μέγεθος μάς δίνει ένα σημαντικό στοιχείο. Ειδικά με την είσοδο του ψηφιακού marketing στη ζωή μας και την κατακόρυφη αύξηση του ανταγωνισμού, πρέπει να έχουμε κατά νου, πως ένα (έστω και offline) conversion rate της τάξεως του 2,5% είναι κάτι παραπάνω από απλώς… καλό!  

4 στατιστικά στοιχεία για τις επαγγελματικές κάρτες.

Στατιστικό στοιχείο #2.

 Το 88% των επαγγελματικών καρτών που δίνει ένας επαγγελματίας, καταλήγει στον κάλαθο των αχρήστων.

Αυτό το στατιστικό στοιχείο για τις επαγγελματικές κάρτες, αν και αρχικά μπορεί να ακούγεται αρνητικό και να μην καταλαβαίνουμε για ποιο λόγο θα μπορούσαμε να το αναφέρουμε στους πελάτες μας, στην πραγματικότητα θέλουμε να μπουν στη διαδικασία να σκεφτούν το εξής: “Εάν 9 στις 10 κάρτες πάνε στα σκουπίδια, τότε γιατί να κάνω τον κόπο να φτιάξω επαγγελματικές κάρτες;”

Καταρχάς, προκειμένου αυτό το ποσοστό να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, οι επαγγελματικές κάρτες να είναι άρτιες, ποιοτικές, προσεγμένες και φτιαγμένες από επαγγελματία. Με λίγα λόγια οι επαγγελματικές κάρτες, πρέπει να είναι πραγματικά… επαγγελματικές!   

Ακριβώς αυτό είναι το σημείο στο οποίο μπορούμε να υπενθυμίσουμε ότι αφενός το 2,5% αύξηση των πωλήσεων για κάθε 2.000 κάρτες είναι εξαιρετικό ποσοστό, αφετέρου ότι αυτό το 88% αφορά τον ΜΕΣΟ ΟΡΟ και πως υπάρχουν τρόποι αυτό το ποσοστό να μειωθεί σημαντικά (κάποιους τρόπους τους αναφέραμε ήδη και κάποιους άλλους τους αναφέρουμε στη συνέχεια του κειμένου) και ο πελάτης μας να αποκομίσει ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Τέλος ο πελάτης δεν πρέπει να ξεχνάει πως τυπώνοντας επαγγελματικές κάρτες, η απόδοση που έχει σε σχέση με τα χρήματα που επενδύει (R.O.I.) είναι εξαιρετικά υψηλή (ακόμη και με το “συγκλονιστικό” 88% να πηγαίνει στα… σκουπίδια).  

4 στατιστικά στοιχεία για τις επαγγελματικές κάρτες.

Στατιστικό στοιχείο #3

Το 63% των ανθρώπων πετάνε τις επαγγελματικές κάρτες που τους δίνουμε, επειδή δεν ενδιαφέρονται για το προϊόν ή την υπηρεσία μας.

Όπως και στην προηγούμενη περίπτωση, έτσι και εδώ το ποσοστό αυτό μπορεί να μειωθεί δραστικά. Αρχικά πρέπει να γνωρίζουμε πως επειδή κάποιος δεν ενδιαφέρεται για το προϊόν ή την υπηρεσία μας αυτή τη συγκεκριμένη στιγμή, δεν σημαίνει πως δεν θα μας χρειαστεί στο μέλλον. Άρα η λύση είναι η επαγγελματική μας κάρτα να είναι τόσο αποτελεσματική ώστε να μείνει στο card holder, στο συρτάρι ή στο πορτοφόλι του υποψήφιου πελάτη μας. Για να γίνει αυτό η κάρτα πρέπει να είναι σωστή σε όλα τα επίπεδα. (Προφανώς ισχύει το γεγονός πως δίνουμε τις κάρτες μας σε ανθρώπους που υπάρχει έστω και μια πιθανότητα να χρειαστούν τις υπηρεσίες μας).  

4 στατιστικά στοιχεία για τις επαγγελματικές κάρτες.

Στατιστικό στοιχείο #4. 

Οι επαγγελματικές κάρτες που είναι υψηλής ποιότητας (χαρτί, εκτύπωση, χρώματα κλπ) έχουν 10πλάσια πιθανότητα να ΜΗΝ πεταχτούν από ότι αυτές που είναι ποιοτικά υποδεέστερες. 

(Δεν σας κρύβουμε πως αυτό το στοιχείο μάς εξέπληξε αρκετά, αφού θεωρούσαμε πως αν ο τελικός πελάτης ενδιαφέρεται για το προϊόν ή την υπηρεσία τότε σίγουρα θα κρατούσε την κάρτα, αλλά ποιοί είμαστε εμείς που θα τα βάλουμε με τους αριθμούς;) 

Προφανώς αυτό το στατιστικό στοιχείο αναφέρεται σε σύγκριση με μία απλή μονόχρωμη κάρτα, με δημιουργικό ερασιτεχνικού επιπέδου, χαμηλής ποιότητας εκτύπωση, σε λεπτό χαρτί και αρκετές φορές χωρίς πλαστικοποίηση. Εδώ όμως είναι που αρχίζει να γίνεται κατανοητό γιατί αξίζει τον κόπο ο πελάτης να επενδύσει λίγα παραπάνω χρήματα για μια επαγγελματική κάρτα που θα ξεχωρίζει.   

Τρόποι αντιμετώπισης.

Πώς λοιπόν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις στατιστικές και να καταφέρουμε να τις κάνουμε να λειτουργήσουν υπέρ μας; Αφού αναφέρουμε όλα τα παραπάνω στοιχεία, είναι προφανές πως ακόμα και ο πιο δύσπιστος πελάτης θα είναι έστω και λίγο πιο “ανοιχτός” στο να ακούσει τις προτάσεις μας.

Αυτό είναι και το χρονικό σημείο που θα πρέπει να του δώσουμε εναλλακτικές λύσεις που να ταιριάζουν τόσο στο προφίλ του, όσο και στις οικονομικές του δυνατότητες. Καταρχάς χρειάζεται να δημιουργήσουμε μια επαγγελματική κάρτα που να ξεχωρίζει, να εντυπωσιάζει, να είναι σχετική με την επαγγελματική δραστηριότητα του πελάτη μας (μία κάρτα με σχήμα κούπας καφέ για ένα κατάστημα που πουλάει ενδύματα, δεν βοηθάει ιδιαίτερα) και να διακρίνεται για την ποιότητά της και την πρωτοτυπία της.

 

Λύσεις.

Μερικές από τις πιο προσιτές λύσεις, αλλά με εντυπωσιακά αποτελέσματα είναι η χρήση τοπικού UV ή κάποιου κοπτικού που θα δώσει σχήμα στην κάρτα. Άλλες λύσεις είναι το γκοφρέ, η θερμογραφία και η θερμοτυπία οι οποίες καθιστούν την επαγγελματική κάρτα πραγματικά ιδιαίτερη και σχεδόν μηδενίζουν τις πιθανότητες να περάσει απαρατήρητη. Αν κάποιος έχει τη δυνατότητα να επενδύσει σε μια επαγγελματική κάρτα με ειδικό χαρτί ή λαμινάρισμα, τότε μπορεί να είναι σχεδόν σίγουρος πως η κάρτα του όχι μόνο δεν θα πεταχτεί, αλλά θα είναι και σημείο αναφοράς.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε πως πλέον υπάρχει η δυνατότητα να συνδυάσουμε τον “αναλογικό κόσμο” της επαγγελματικής κάρτας, με την ψηφιακή εποχή. Αυτό μπορεί να γίνει είτε προσθέτοντας ένα QR Code στο δημιουργικό ή (για κάτι πολύ πιο προχωρημένο και εντυπωσιακό) να κατασκευάσουμε μια επαγγελματική κάρτα με NFC tag.

Εν κατακλείδι η λύση φαίνεται να είναι σχετικά απλή. Μπορούμε να προσπαθήσουμε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να τολμήσουμε να προτείνουμε λύσεις ριζοσπαστικές και εντυπωσιακές. Εμείς στην Kartomania.gr είμαστε πάντα δίπλα σας προκειμένου να σας ενημερώσουμε, να σας δώσουμε οποιαδήποτε διευκρίνιση και να κατασκευάσουμε για εσάς, από την πιο απλή (και all time classic) επαγγελματική κάρτα, έως επαγγελματικές κάρτες με πολύπλοκες και ιδιαίτερες εργασίες.

 

Περισσότερα στοιχεία για τις επαγγελματικές κάρτες μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ!

Pin It on Pinterest

Διάδωσέ το

Αν σου άρεσε μην το κρατάς για τον εαυτό σου.