fbpx
Select Page

Χάρτινα Αυτοκόλλητα

Χάρτινα αυτοκόλλητα

Τα αυτοκόλλητα είναι προϊόντα με πολλές εφαρμογές και μπορούν να παραχθούν σε διάφορα είδη χαρτιών που καλύπτουν κάθε ανάγκη. Η εκτύπωση μπορεί να είναι από μονόχρωμη έως τετράχρωμη, ενώ μπορούν να δεχθούν επιπλέον επεξεργασίες όπως θερμοτυπία, αναγλυφοτυπία (γκοφρέ) ή δίνοντάς τους το σχήμα που επιθυμούμε.

Χρήσεις

Πολλές φορές το αυτοκόλλητο επιλέγεται από τους επαγγελματίες να το έχουν στο κατάστημά τους προκειμένου να το διανέμουν, ως διαφημιστικό, στους πελάτες τους. Άλλες περιπτώσεις διανομής είναι σε εκθέσεις, σε εκδηλώσεις, πάνω σε φακέλλους, σε κουτιά αποστολής προϊόντων κλπ.

Ένα αυτοκόλλητο με ωραίο σχέδιο, μπορεί να μεταμορφωθεί σε μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αυξήσουμε τόσο το awareness, όσο και το loyalty μίας επιχείρησης. Για παράδειγμα μπορεί να «μπει» ως «δωράκι» μέσα στην παραγγελία και να χρησιμοποιηθεί από τον τελικό καταναλωτή. Kολλώντας το πάνω σε laptops, σημειωματάρια, ημερολόγια, μπουκάλια νερού, ποτήρια του καφέ κ.α. ο χρήστης του αυτοκόλλητου ξαφνικά μετατρέπεται από απλός πελάτης σε brand advocate.

Με αυτόν τον τρόπο αφενός ο καταναλωτής, βλέποντας συχνά το δημιουργικό που έχει επιλεχθεί για το αυτοκόλλητο, είναι πιο πιθανό να παραμείνει πιστός σε μια επιχείρηση, αφετέρου λειτουργεί εξαιρετικά και ως διαφήμιση, αφού έμμεσα (μέσω της εμφάνισης του αυτοκόλλητου σε τρίτους και μέσω του Word Of Mouth) ο χρήστης-πελάτης διαφημίζει την επιχείρηση, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της επιλογής του.

Αυτοκόλλητα για καπάκια καφέ… και άλλες χρήσεις

Επίσης τα χάρτινα αυτοκόλλητα είναι εξαιρετικά για χρήση επάνω στα καπάκια των ποτηριών του καφέ (τάπες). Τα αυτοκόλλητα για καπάκια καφέ είναι συνήθως στρογγυλά, αλλά μπορούμε να τα κατασκευάσουμε και σε άλλα σχήματα όπως οβάλ ή δάκρυ. Επιπλέον υπάρχει η επιλογή χάραξης (σταυρός) στο κέντρο για να τοποθετείται το καλαμάκι πιο εύκολα, χωρίς όμως αυτό να καταστρέφει το τυπωμένο σχέδιο.

Άλλη περίπτωση για την οποία ενδείκνυται η χρήση τους, είναι πάνω σε χάρτινες (συνήθως) τσάντες όπου μπορεί να κολληθεί έχοντας το ρόλο της προβολής της επιχείρησης (αντί για εκτύπωση πάνω στην τσάντα). Επίσης αν το αυτοκόλλητο είναι μικρό και κομψό, μπορεί να εφαρμοστεί στην κορυφή της τσάντας προκειμένου να μείνει κλειστή, (ιδανική περίπτωση για τσάντα δώρων, μικρά χάρτινα τσαντάκια κλπ) αντί να χρησιμοποιείται το αντιαισθητικό συρραπτικό.

Πολύ συχνά τα βλέπουμε και ως ταμπελάκια σε βαζάκια και δοχεία. Εδώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να παίξει το ρόλο της ετικέτας στο πλάι του βάζου, αλλά και ως ταμπελάκι μαζί με ταινία ασφαλείας στο καπάκι του προϊόντος.

Τα πιο συνηθισμένα χάρτινα αυτοκόλλητα

Για το τέλος αφήσαμε δύο χρήσεις. Την πιο συνηθισμένη και την πιο εντυπωσιακή.

Η πρώτη αφορά τα γνωστά σε όλους μας αυτοκόλλητα που εφαρμόζονται σε εξώπορτες, ανελκυστήρες, κολώνες, πινακίδες κλπ, προκειμένου να γίνει προβολή του διαφημιζόμενου, αλλά και να είναι τα στοιχεία τους εύκαιρα με την πρώτη ζήτηση. Οι πιο γνωστές ομάδες επαγγελματιών που καταφεύγουν σε αυτή τη μέθοδο προβολής είναι οι κλειδαράδες, οι επισκευαστές ανελκυστήρων και οι ελαιοχρωματιστές.

Η πιο εντυπωσιακή (ή έστω μία από τις πιο εντυπωσιακές χρήσεις) είναι ως ετικέτες σε μπουκάλια κρασιού. Συνήθως πρόκειται για εξαιρετικά υψηλής ποιότητας εκτυπώσεις με απαιτητικές επεξεργασίες που καταλήγουν σε πολυτελείς και υψηλού κύρους ετικέτες.

Λεπτομέρειες εκτύπωσης

Η εκτύπωση μπορεί να γίνει σε ματ ή γυαλιστερό χαρτί, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής χαραγμένου (ή μη) χαρτιού αποκόλλησης στην πίσω όψη.

Η συνηθέστερη επιλογή όσον αφορά τη χάραξη του χαρτιού, έχει να κάνει με το είδος του αυτοκόλλητου. Για παράδειγμα όσα είναι κομμένα με καλούπι για τα καπάκια του καφέ δεν χρειάζονται να είναι τυπωμένα σε χαρτί με χαραγμένη πλάτη, αφού μπορούν να αποκολληθούν εύκολα από το στέλεχος του χαρτιού, λόγω της χάραξης του σχήματος.

Για τα αυτοκόλλητα που είτε θα παραμείνουν σε ένα κλασικό σχήμα, είτε θα πάρουν το σχήμα ενός καλουπιού αλλά θα είναι ανά μονάδα (δηλαδή δεν θα βρίσκονται χαραγμένα πάνω σε στέλεχος, όπως οι τάπες του καφέ που είναι ανά εξάδα), τότε το χαρτί με χαραγμένη πλάτη είναι μια εξαιρετική περίπτωση αφού επιτρέπει την εύκολη αποκόλληση και δεν χρειάζεται να μπαίνετε σε πολύπλοκες διαδικασίες αποκόλλησης όπως αυτή που μπορείτε να δείτε στο βιντεάκι.

Με τη μέθοδο της συνεκτύπωσης επιτυγχάνουμε οικονομικές τιμές σταθερά στα υψηλά στάνταρ ποιότητας που σας έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια.

Φυσικά πάντα υπάρχει και η δυνατότητα για εξειδικευμένες εκτυπώσεις και μετεκτυπωτικές εργασίες.

 

 

Τυπώνουμε Κάθε Παρασκευή

Παράδοση την επόμενη Παρασκευή του τυπώματος

Εκτύπωση CMYK

Αυτοκόλλητο χαρτί χαραγμένο ή αχάρακτο

Αυτοκόλλητα για βάζα προϊόντων

Χάρτινα αυτοκόλλητα για τσάντες

Αυτοκόλλητα "δάκρυ" για καπάκια καφέ

Αυτοκόλλητα με Γκοφρέ & Χρυσοτυπία για μπουκάλια

Χάρτινα αυτοκόλλητα

Χάρτινα αυτοκόλλητα

Αυτοκόλλητα για βάζα προϊόντων

Αυτοκόλλητα για ποτήρια καφέ

Αυτοκόλλητα με Γκοφρέ, Χρυσοτυπία & καλούπι

Pin It on Pinterest