fbpx

Χάρτινα αυτοκόλλητα

Ξεκινήσαμε συνεκτύπωση στα αυτοκόλλητα!

Χάρτινα αυτοκόλλητα

Τα αυτοκόλλητα είναι ένα προϊόν με πολλές εφαρμογές και μπορούν να παραχθούν σε μια ποικιλία χαρτιών που καλύπτει κάθε ανάγκη. Η εκτύπωση μπορεί να είναι από μονόχρωμη έως τετράχρωμη, ενώ μπορεί να δεχθεί επιπλέον επεξεργασία, με θερμοτυπία, αναγλυφοτυπία (γκοφρέ) ή δίνοντάς του το σχήμα που επιθυμούμε.

Sticker swagging

Πολλές φορές το αυτοκόλλητο επιλέγεται από τους επαγγελματίες να το έχουν στο κατάστημά τους προκειμένου να το διανέμουν, ως διαφημιστικο, στους πελάτες τους. Άλλες περιπτώσεις διανομής (sticker swagging) είναι σε εκθέσεις, σε εκδηλώσεις, πάνω σε φακέλλους ή σε κουτιά αποστολής προϊόντων κλπ.

Ένα αυτοκόλλητο με ωραίο σχέδιο, μπορει να μεταμορφωθεί σε μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αυξήσουμε τόσο το awareness, όσο και το loyalty μίας επιχείρησης. Για παράδειγμα μπορεί να «μπει» ως «δωράκι» μέσα στην παραγγελία και να χρησιμοποιηθεί από τον τελικό καταναλωτή. Kολλώντας το πάνω σε laptops, σημειωματάρια, ημερολόγια, μπουκάλια νερού, ποτήρια του καφέ κ.α. ο χρήστης του αυτοκόλλητου ξαφνικά μετατρέπεται από απλός πελάτης σε brand advocate.

Με αυτόν τον τρόπο αφενός ο καταναλωτής, βλέποντας συχνά το δημιουργικό που έχει επιλεχθεί για το αυτοκόλλητο, είναι πιο πιθανό να παραμείνει πιστός σε μια επιχείρηση, αφετέρου λειτουργεί εξαιρετικά και ως διαφήμιση, αφού έμμεσα (μέσω της εμφάνισης του αυτοκόλλητου σε τρίτους και μέσω του Word Of Mouth) ο χρήστης-πελάτης διαφημίζει την επιχείρηση, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της επιλογής του.

Χρήσεις

Τα χάρτινα αυτοκόλλητα είναι εξαιρετικά για χρήση επάνω στα καπάκια των ποτηριών του καφέ (τάπες). Συνήθως είναι στογγυλά, αλλά μπορούμε να τα κατασκευάσουμε και σε άλλα σχήματα όπως οβάλ ή δάκρυ. Επίσης υπάρχει η επιλογή χάραξης (σταυρός) στο κέντρο για να τοποθετείται το καλαμάκι πιο εύκολα, χωρίς όμως αυτό να καταστρέφει το τυπωμένο σχέδιο. 

Άλλη περίπτωση για την οποία ενδείκνυται η χρήση τους, είναι πάνω σε (χάρτινες συνήθως) τσάντες όπου μπορεί να κολληθεί έχοντας το ρόλο της προβολής της επιχείρησης (αντί για εκτύπωση πάνω στην τσάντα). Επίσης αν το δημιουργικό είναι μικρό και κομψό, μπορεί να εφαρμοστεί στην κορυφή της τσάντας προκειμένου να μείνει κλειστή (ιδανική για τσάντα δώρων κλπ).

Πολύ συχνά τα βλέπουμε και ως ταμπελάκια σε βαζάκια και δοχεία. Εδώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να παίξει το ρόλο της ετικέτας στο πλάι του βάζου, αλλά και ως ταμπελάκι μαζί με ταινία ασφαλείας στο καπάκι του προϊόντος.

Τα πιο συνηθισμένα χάρτινα αυτοκόλλητα

Τέλος, μία από τις πλέον συνηθισμένες (ίσως και η πιο συνηθισμένη) χρήση, είναι ως διαφημιστικά που εφαρμόζονται σε εξώπορτες, ανελκυστήρες κλπ, προκειμένου να γίνει μία προβολή του διαφημιζόμενου, αλλά και να είναι τα στοιχεία τους εύκαιρα με την πρώτη ζήτηση. Οι πιο γνωστές ομάδες επαγγελματιών που καταφεύγουν σε αυτή τη μέθοδο προβολής είναι οι κλειδαράδες, οι επισκευαστές ανελκυστήρων, και οι ελαιοχρωματιστές.

Λεπτομέρειες εκτύπωσης

Η εκτύπωση μπορεί να γίνει σε ματ ή γυαλιστερό χαρτί, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής χαραγμένου (ή μη) χαρτιού αποκόλλησης στην πίσω όψη.

Η συνηθέστερη επιλογή όσον αφορά τη χάραξη ή μη του χαρτιού, έχει να κάνει με το είδος του αυτοκόλλητου. Για παράδειγμα όσα είναι κομμένα με καλούπι για τα καπάκια του καφέ δεν χρειάζονται να είναι τυπωμένα σε χαρτί με χαραγμένη πλάτη. Για τα αυτοκόλλητα που δεν θα υποστούν την ειδική επεξεργασία του καλουπιού και θα παραμείνουν σε ένα «κλασικό σχήμα» που θα τους δοθούν από την κοπτική μηχανή (μαχαίρι), τότε το χαρτί με χαραγμένη πλάτη είναι μια εξαιρετική περίπτωση αφού επιτρέπει την εύκολη αποκόλληση και δεν χρειάζεται να μπαίνετε σε πολύπλοκες διαδικασίες αποκόλλησης όπως αυτή που μπορείτε να δείτε στο βιντεάκι.

Με τη μέθοδο της συνεκτύπωσης επιτυγχάνουμε οικονομικές τιμές σταθερά στα υψηλά στάνταρ ποιότητας που σας έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια.

Τυπώνουμε Κάθε Παρασκευή

Παράδοση την επόμενη Παρασκευή του τυπώματος

Εκτύπωση CMYK

Αυτοκόλλητο χαρτί χαραγμένο ή αχάρακτο

 

 

Χάρτινα αυτοκόλλητα

Χάρτινα αυτοκόλλητα

Χάρτινα αυτοκόλλητα

Χάρτινα αυτοκόλλητα

Χάρτινα αυτοκόλλητα

Χάρτινα αυτοκόλλητα

Χάρτινα αυτοκόλλητα

Χάρτινα αυτοκόλλητα

Χάρτινα αυτοκόλλητα

Pin It on Pinterest

Share This